Сарафов коментира новината за смъртта на Ангел Христов, единия от т.нар.

...
Сарафов коментира новината за смъртта на Ангел Христов, единия от т.нар.
Коментари Харесай

Сарафов обяви как Ангел Христов е влязал в България

Сарафов разяснява новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. Според него Христов е влезнал в България през зелена граница. Това заместител основният прокурор Борислав Сарафов разяснява пред БНР.

Христов, който е с влезнала в действие присъда и се търси с алена бюлетина от Интерпол, умря през вчерашния ден в къщата си в Ресилово откакто доста години се намираше отвън България.

Разследването за това по какъв начин и по кое време той е дошъл у нас и за какво не е задържан откакто е влезнал на територията на страната продължава.

Припомняме, че Министерство на вътрешните работи започва две инспекции по случая. Първата  е за това по какъв начин Христов е влезнал у нас, защото против него има вляза в действие присъда и следва да бъде задържан от гранична полиция.

Втората инспекция е обвързвана с работата на полицията в Кюстендил. Ще би трябвало да се обясни за какво локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи не е придобила информация, че Христов е в дома си.

Окръжна прокуратура - Кюстендил също е образувала 2 досъдебни производства във връзка гибелта на  Христов.

Първото би трябвало да откри дали умрелият човек е фактически Ангел Христов, а второто - какви са аргументите за гибелта и дали тя е естествена, тъй като по тялото няма следи от принуждение при първичния оглед.

Трупът към този момент е откаран в София за аутопсия, макар че околните са отказали, само че при почнало следствие те нямат думата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР